A mai napon több online híroldalon megjelent, hogy Vigh László helyi országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke eladta a 3 hektáros földjét a felsőrajki önkormányzatnak, hogy az EU-s pénzből tegye rendbe. A közpénzből rekultivált telket a fideszes képviselő aztán 5000 forintért vásárolta vissza az önkormányzattól.

Látható, hogy a Brüsszelre mutogató Fideszesek a legkülönfélébb módokon teszik zsebre az EU-s pénzeket. Ezzel nem csak az európaiakat, hanem a magyarokat is elárulják, a saját gazdagodásukra használva a sokak pénzét. Vigh László ezzel méltatlanná vált a zalaegerszegiek és Zalaegerszeg környékiek képviseletére, hiszen ezt a pénzt a közös tulajdonban lévő földek megóvására kellett volna fordítani.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Vigh Lászlót, hogy fizesse vissza a földjére költött EU-s pénzeket! A DK emlékezteti a képviselőt, hogy az Európai Unió nem a fideszes keveseknek, hanem a sokaknak szánja a támogatásokat. A DK szerint Vigh Lászlónak az utolsó forintig vissza kell fizetnie a jogosulatlanul felhasznált közpénzt.

Zalaegerszeg, 2016. március 17.

Keresztes Csaba
választókerületi elnök
Demokratikus Koalíció Zala Megye 1. sz. Választókerületi Szervezete