A DK sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet az alábbi problémára. A sajtótájékoztatón részt vett Nagy Zoltán, a megyei közgyűlés tagja, Keresztes Csaba a DK Zala Megye 1. sz. Választókerületének elnöke és ifj. Jakab Vilmos, a választókerület elnökségi tagja.

LEÁLLKÓRHÁZSok milliárd forint elmegy az adófizetők pénzéből Orbán Viktor kedvenc sportjára, a futballra. Nem számít, hogy nagyon kevesen járnak meccsekre. Nem számít, hogy az oktatásból és az egészségügyből sok milliárd forint hiányzik, a drágábbnál drágább és nagyobbnál nagyobb stadionok gombaként nőnek ki a földből.

Most Zalaegerszegen láthatjuk, hogy a foci mindennél fontosabb, az egészségügynél is.

A Zala Megyei Kórházban egy kb. 6 milliárd forintos beruházás zajlik. A megyei napilap nemrég megírta, hogy a kivitelezés 85%-os készültségi fokon leállt, forráshiány miatt. Hiányzik 1,2 milliárd forint a munkálatok befejezéséhez.

Vajon mennyire lehetett előkészített egy projekt, melynek kivitelezésekor 1,2 milliárd forint forráshiány jelentkezik?! Ki hibázott a tervek készítésekor, vagy ha nem hibázott senki, miért nőttek meg a költségek ilyen módon?!

Eközben város másik felén gőzerővel zajlik a stadion bővítése/ felújítása, közel másfél milliárd forintból. Felháborítónak tartjuk, hogy amíg a zalaegerszegiek és Zalaegerszeg környékiek egészségére és a pózvai osztályok beköltöztetésére nincs pénz, addig 1-2000 néző kedvéért 8000 fős stadiont építenek.

Hát így mentette meg az egészségügyet Orbán Viktor. Sajnálattal láttuk a tegnapi közgyűlésen, hogy a képviselők erről a problémáról nem fogadtak el hivatalos álláspontot, melyet a polgármester vagy Vigh László tudathatna a kormánnyal.

De hát mit is várunk tőlük?! Ők megtehetik, hogy ne az állami egészségügyi ellátást válasszák.

Mára ez teljesen világossá vált.

Demokratikus Koalíció
Zala Megye 1. Vk.