10616539_1523335591257665_4297742569611304006_n
a DK internetadó-barát logója (csökkentett felbontású, kis méretű)

2014. október 28-án Dr. Balogh Miklós Zala megye 1. választókerületi elnök, Nagy Zoltán a megyei közgyűlés képviselője, valamint Keresztes Csaba, a zalaegerszegi Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság tagja tartottak sajtótájékoztatót az internetadóval kapcsolatban.

A Zalai Hírlap online beszámolója: http://zaol.hu/zalaegerszeg/nem-adoztatni-tamogatni-kell-1656143

Most már világos, hogy a kormány miért csak az önkormányzati választások után hozta nyilvánosságra jövő évi költségvetést érintő terveit.Pár hete még ingyenes WIFI pontokkal kampányoltak kormánypárti politikusok, sőt ifjúsági szervezetek „követelték” a Fideszes polgármester jelöltet ezek létrehozására. 

Október 12. után nagyot fordult a világ.

Várom, hogy a Zalaegerszegen működő ifjúsági szervezetek közösen álljanak ki az internet adó ellen.

Az internet a gazdasági és a társadalmi fejlődés motorja. Az internet adó a fiatalok és a szabad világ adója.

Ez az adó általános iskolástól az egyetemistáig minden magyar fiatalt érinteni fog.

Mi, volt és jelenlegi zalaegerszegi közgazdász hallgatók egyértelmű vesztesei voltunk az előző ciklus intézkedéseinek. Tandíjunk –miközben minimálisra csökkentek az állami férőhelyek- az elmúlt négy évben 30 ezer forinttal emelkedett.

Most, az új ciklusban mi kapjuk az első pofont. Az internet megkerülhetetlen a főiskolákon és egyetemeken. Itt lehet beiratkozni az aktuális félévre, itt lehet tárgyakat és vizsgákat felvenni, kapcsolatot tartani az oktatókkal, információhoz jutni egyéb szakmai vagy kulturális programokról. Az internet nagy segítség a könyvtár mellett –minden diákszámára-, ha elakadunk a tanulás során, vagy beadandót, szakdolgozatot kell írnunk.

Fél évet tanultam egy másik városban. Nap mint napinterneten keresztül tartottam a kapcsolatot családommal. Ez egyszerű és költségkímélő megoldás a lakhatási, utazási, étkezési és egyéb költségek mellett.

A kormány azok után, hogy elvette a nyugdíj megtakarításokat, a földeket, a trafikokat, az Alkotmányunkat, most a szabadságunkat akarja elvenni. Azt, ami összeköt minket a világ minden pontjával. Nyugattal és Kelettel egyaránt. Ezt nem hagyjuk. Ezzel a lépésével a kormány falnak ütközött, a fiatalok nem hagyják magukat hülyének nézni.Láthattuk ezt a vasárnapi tüntetésen, és látni fogjuk a ma esti békés, de határozott megmozduláson is.

Nem kell 700 és 5000 forintos plafon! Nem kell az adóáthárítás tiltása. Nem csatlakozunk Észak-Korea, Szaúd-Arábia, Irán, Kína vagy Türkmenisztán internetet korlátozó társaságához. Az internet használatát nem korlátozni, hanem tanítani kell.

Az internetadó mértéke a normális Magyar Köztársaságban NULLA Forint. Követeljük, hogy vonják vissza az internetet megadóztatójavaslatukat, követeljük, hogy a Fideszes országgyűlési képviselők ne szavazzák meg a javaslatot.

Arra kérünk mindenkit, hogy csatlakozzanak a Demokratikus Koalíció által kezdeményezett, hamarosan induló aláírásgyűjtéséhez, mellyel NEMet mondunk az internet adóra!

/Keresztes Csaba/