A zalaegerszegi városi közgyűlésben az erőviszonyok nem változtak, csak a demokratikus ellenzék még felaprózottabb lett. Mindez a választási rendszer és a hiányosan megvalósuló együttműködés miatt történt így.
Dr. Kocsis Gyula, az EZE elnöke közös képviselőjelöltként – a Demokratikus Koalíció szavazóinak a támogatásával is – jutott be a közgyűlésbe. Képviselő úr az azon fog dolgozni, hogy a „Cselekedjünk együtt a sikeres és demokratikus Zalaegerszegért!” közös programunkból minél több pont megvalósulhasson az öt éves önkormányzati ciklusban.

Köszönjük a minket támogatók szavazatait, aktivistáink és képviselőjelöltjeink munkáját!

A választási kampány lezárultával, az igazi munka most kezdődik.
Itt az ideje, hogy Zalaegerszegen is megerősítsük a Demokratikus Koalíciót, mely az Orbáni önkénnyel szemben a szabad, európai, polgári Magyar Köztársaság megteremtésén dolgozik. Határozott nemet mondunk azokra, akik ki akarják sajátítani országunkat és városunkat.

A DK Zala 01. Választókerületi Szervezetünk számára biztató jel, hogy a választópolgárok szavazatai feltették a Demokratikus Koalíciót (DK) a politikai térképre Zalában is, hiszen a Zala Megyei Közgyűlésben lesz képviselőnk a fiatal és agilis listavezető, Nagy Zoltán személyében.
Ezentúl nagyobb súllyal leszünk jelen az utcákon és tereken az egész megyében. Erős ellenzéki munkára készülünk, hogy utána sikeres kormányzó erő lehessünk.

Célunk, hogy 2018-ban elzavarjuk az utolsó Orbán kormányt.

Öt év múlva, 2019-ben az a fő törekvésünk, hogy minden demokratikus ellenzéki erővel, igazi civil szervezettel összefogva demokrata polgármestert válasszunk Zalaegerszegen.
A megyegyűlésben pedig egy európai szellemű, együttműködésre kész, a helyi önállóságot védő elnöknek adunk bizalmat.

Jövünk. Gyere velünk és légy szabad!